Приключи първата част от реставрационни дейности на Хуманитарната гимназия. В рамките

...
</TD
>Приключи първата част от реставрационни дейности на Хуманитарната гимназия. В рамките
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на най-старата гимназия в страната

" Приключи първата част от реставрационни дейности на Хуманитарната гимназия. В рамките на тази година бе сменена дограмата, съответното цялата фасада беше реставрирана. ", това сподели пред кореспондент на Plovdiv24.bg кметът на регион " Централен ".

Той добави, че това е била най-важната част - да не се олющи мазилката и да пострада някое дете. Според него е било значимо да се сътвори комфорт при обучителния развой. По думите му остарялата дограма е била амортизирана, като огромна част от прозорците не са се затваряли, а през другите е духало. 

" През идната година се надявам да се подсигури финансирането и да се стартират реставрационите действия вътре в самата постройка, която ще се раздели на три съществени под стадия. Първият стадий ще включва замяна на покрива, капандурите и ламаринените обшивки, а по-късно Западното и Източното погрешно. ", описа още той.

Стаменов сподели, че е планувано да се открие цялата носеща структура на постройката. След това би трябвало да се демонтира остарялото дюшеме, да се обработят дървените носещи структури с нужните препарати гарантиращи пожаробезопасността.

Той добави още, че огромна част дюшемето, което може да бъде употребявано ще се бъде потребление, с цел да не се губи достоверността, а там където то е похабено или изчезнало, ще бъде сменено с ново. Вратите и касите също ще бъдат реставрирани.

В Западната част ще бъдат построени нови санитарни възли на трите етажа.

Стаменов посочи, че дружно с кметът са подали сумата, която е нужна за продължение на реставрацията към страната и националния бюджет и се надяват да получат нужната поддръжка.

Той бе безапелационен, че вторият стадий ще стартира през лятото, когато децата изоставен учебно заведение и счита за несвоевременно и невероятно прехвърлянето на децата от едно към друго учебно заведение.

Кметът на регион " Централен " показа, че се чака сключване на контракта за повсеместен ремонт и построяването на нов физкултурен салон при учебно заведение " Антим Първи ", където към момента се обяснява дали децата ще бъдат отчасти или изцяло дисоциирани.

В част от другите региони в града също се чакат ремонтни дейности, които не би трябвало да пречат на образователния развой.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР